joi, 27 mai 2010

Ghimpu, despre RM: „E greu să revii în această societate”

Președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu, întors ieri dintr-o vizită în Italia, spune că îi este greu să revină în țară, după ce a văzut situația din Italia. „E greu să revii în această societate cu multe probleme. Te întrebi de ce acolo lucrurile merg bine, iar la noi – nu. Comunismul, chiar dacă la mulți nu place că spun asta, a oprit viața în Republica Moldova”, a spus președintele interimar, în cadrul unei conferințe de presă.

Vorbind despre vizita sa, Mihai Ghimpu a ținut să menționeze că a fost una reușită. „În Republica Italiană există o părere foarte bună despre cetățenii Republicii Moldova, care lucrează acolo”, susține Ghimpu. În context, președintele a mai spus că a discutat cu oficialii italieni despre legalizarea vizelor, „pentru a-i ajuta pe cei care lucrează în Italia să meargă mai des acasă”.

Totodată, Mihai Ghimpu a spus că Republica Moldova urmează să întreprindă măsuri pentru a facilita obținerea permisiului de ședere în RM a cetățenilor străini, care vor să investească în economia țării noastre. „Dacă oamenii vor să intre în Uniunea Europeană, după cum arată sondajele, atunci toți trebuie să știe că aceasta înseamnă nu doar condiții bune pentru noi, dar și pentru cei care vin la noi. Noi vorbim de Europa, iar la noi continuă să funcționeze Moldova Sovietică”, a conchis Ghimpu. Sursa: www.tribuna-basarabiei.ro cu referire la jurnal.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro