miercuri, 5 mai 2010

Ghimpu: Rusia sa-si ia armata si sa plece din Transnistria

Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat, in cadrul unui interviu acordat publicatiei ruse Kommersant, ca rezolvarea conflictului transnistrean tine de Federatia Rusa.

"Rezolvarea conflictului transnistrean tine 99%, daca nu chiar 100%, de Federatia Rusa. Smirnov are o armata, care este echipata cu armamentul, care i-a apartinut Uniunii Sovietice. Aceasta are conditii mai bune si este mai bine echipata decat armata Republicii Moldova. Rusia trebuie sa-si retraga armata din regiunea Transnistreana, tot armamentul, inclusiv cel transmis armatei separatiste, si sa inceteze sa-l mai sustina pe Smirnov", a declarat Ghimpu, citat de
Unimedia.

"Rusia a recunoscut formal independenta R. Moldova si mentine armata pe teritoriul nostru. E timpul sa o recunoasca si de facto", a mai adaugat Ghimpu.

Intrebat daca ar accepta unirea ambelor maluri intr-un statut de Federatie, presedintele interimar a raspuns: "Acolo problema nu este una in baza de nationalitate, ci una politica. Sa facem o federatie intre doi frati?"

2 comentarii:

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro