joi, 13 mai 2010

VIDEO: Jurnalistul Ernest Vardanean recunoaste ca a spionat pentru R. Moldova

Jurnalistul Ernest Vardanean, aflat de o luna in detentie la Tiraspol, a recunoscut ca a fost agent al serviciilor secrete din Republica Moldova timp de 9 ani. Cel putin asa reiese dintr-un material video difuzat miercuri de televiziunea centrala de la Tiraspol, in care insusi jurnalistul face marturisirea.

Materialul video a fost postat si pe Internet, dupa ce a fost prezentat la televiziune, anunta ProTV Chisinau. In imaginile care apar desincronizate cu sunetul, se vede cum Vardanean, aflat intr-o incapere a serviciului de securitate din Tiraspol, si supravegheat atent de o persoana necunoscuta, recunoaste ca a spionat in favoarea Republicii Moldova.

Jurnalistul spune ca totul a inceput in 2001, atunci cand invata impreuna cu sotia sa la Universitatea de Stat din Chisinau. Verdanean ar fi fost racolat de trei agenti SIS de la Chisinau.

Vardanean spune ca unul dintre de cei care l-au racolat ar fi fost Ion Leahu, presedintele Comisiei Unificate de Control din partea Republicii Moldova.

Serviciul de Informatii si Securitate al Republicii Moldova nu a comentat declaratia, dar vicepremierul pentru reintegrare a spus ca marturisirea nu poate fi o dovada, deoarece Vardanean este supus presiunilor.
Sursa: Ziare.com

Un comentariu:

  1. Un căcăcios.. ăia din grupul Ilaşcu erau din alt aluat.

    Poate că a fost omul ruşilor de la bun început, să nu uităm că Armenia este un aliat-cheie al ruşilor în Caucaz.

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro