miercuri, 19 mai 2010

Medvedev și Ianucovici s-au înțeles în secret să împartă Moldova și regiunea Transnistreană, susține un oficial din opoziția ucraineană

"Transnistria ar putea intra în componența Ucrainei în rezultatul unor înțelegeri secrete între Dmitri Medvedev și Victor Ianucovici", declară Oleg Bilorus, președintele comitetului pentru relații internaționale ale Radei ucrainene, reprezentant al blocului Timoșenko, citat de agenția Novîi Reghion din Kiev. Oficialul ucrainean a comentat în acest mod declarația președinților Ucrainei și Federației Ruse privind reglementarea transnistreană.

"Într-adevăr noua conducere a Ucrainei are o poziție nouă referitor la regiunea Transnistreană și asta este poziția Rusiei. Chiar necătând la prevederea că optează pentru păstrarea integrității teritoriale a R. Moldova, Ucraina și-a modificat atitudinea. Altfel spus, Rusia crede așa: voi, Ucraina, vă luați Transnistria, iar noi ne luăm Moldova", a mai declarat deputatul ucrainean.

"Este ceva inadmisibil din punctul de vedere al dreptului internațional. Este un drum spre nicăieri. Cred că asta doar va complica situația, deoarece în Moldova se pregătește deja dizolvarea Parlamentului", a mai subliniat Bilorus.

Poziția politicianului ucrainean este negată de către declarația oficială, semnată de Medvedev și Ianucovici, în care se precizează că R. Moldova și regiunea Transnistreană să fie o singură țară, cu armată și zonă economică unică.

Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro