luni, 24 mai 2010

Mihai Ghimpu spune că va semna decretul de dizolvare a Parlamentului, însă doar după prezentarea rezultatelor Comisiei pentru studierea regimului comunist



„Voi semna decretul de dizolvare a Parlamentului doar după prezentarea rezultatelor Comisiei pentru studierea regimului comunist”. Declarația  fost făcută de președintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, care a mai specificat că numai astefl le va face pe plac deputaților comuniști. Deputatul PCRM, Grigore Petrenco, spune că scopul actualei guvernări este de a interzice, prin lege, Partidul Comuniştilor şi simbolurile acestuia.

UNIMEDIA menționează că deputații comunști boicotează ședințele Parlamentului din cauza că președintele Mihai Ghimpu refuză, în opinia lor, să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului și să anunțe data alegerilor anticipate. Menționăm că la 16 iunie 2010 expiră un an de la ultima dizolvare a Parlamentului. După această dată, potrivit legislaţiei, preşedintele ţării trebuie să dizolve Legislativul în termeni rezonabili şi să anunţe data alegerilor anticipate. Sursa: UNIMEDIA cu referire la PUBLIKA.MD


După prezentarea rezultatelor Comisiei pentru studierea regimului comunist , Partidul comuniștilor  trebuie sa fie scos in afara legii. Membrii acestui partid nu trebuie sa mai fie lasati sa ajunga in functii de demnitate publica, cat au fost la putere nu s-au gandit decat la buzunarul lor, nu s-au gandit deloc la popor. Puteti constata si singuri ce avere a facut fiul lui Voronin cat a avut puterea in maini....
"Una dintre cele mai prospere familii din aceasta tara saracita, nu saraca, este familia presedintelui Voronin. Fiul lui Vladimir Voronin, OLEG VORONIN, e cu adevarat un om cu capacitati deosebite. El a concentrat in mainile sale aproape toata industria zaharului, aproape toate afacerile din import, de cereale si de panificatie, cele din domeniul bancar, cele ale asigurarilor, constructiilor, businessului imobiliar si turistic, ale prestarilor serviciilor pe Internet s.a.m.d. Orice persoana care incearca sa faca o afacere — da de Oleg.
Oleg Voronin este proprietarul (presedinte al Consiliului de Administrare) Bancii "FinComBanc", prin care taticul–presedinte a impus sa–si deruleze activitatile cei mai importanti subiecti economici din republica, inclusiv institutii ale statului.
Daca vreun exportator de grau doreste sa vanda cereale in afara republicii el este obligat s–o faca doar prin intermediul firmelor "Transline", conduse de Oleg Voronin (conform deciziei Guvernului din 20 iulie 2004).
Acest lucru s–a facut si la indicatia ministrului Agriculturii, Dmitri Todoroglo, cumnatul lui Vladimir Voronin. Astfel doar pentru intermedierea vanzarii a 150 de mii de tone de grau din republica firmele de expeditie au castigat 750 000 de dolari (8 milioane 850 mii lei).
Si asta — fara ca proprietarii acestora sa miste vreun deget.
O alta firma a lui Oleg Voronin, SRL "Metal Market" (str. Hancesti, nr. 79), se ocupa cu exportul de metale, cu preferinta de la Uzina Metalurgica din Rabnita, dar si cu importul materialelor de constructie din Germania, Italia, Ungaria.
Firma "Construct–market", care e tot a lui O. Voronin, are ca domeniu de activitate constructia de case.
Intreprinderea mixta "Transline Moldova–Ucraina", controlata de acelasi Oleg, se ocupa cu organizarea activitatilor de transport, comercializarea lemnului si a fierului."
  Cititi mai mult aici: http://www.zdg.md/29/investigatii/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro