sâmbătă, 8 mai 2010

Moldovenii il trimit pe Voronin la Consiliul Europei


Presedintele Partidului Comunistilor, Vladimir Voronin, a devenit membru permanent al delegatiei R.Moldova la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, iar Grigore Petrenco a fost votat in calitate de membru supleant, relateaza Info-Prim Neo.
Candidatura liderului PCRM a fost sustinuta de majoritatea deputatilor liberal-democrati vineri, in cadrul sedintei Parlamentului.

Modificarea componentei delegatiei R. Moldova la APCE a fost necesara dupa ce, la recenta sesiune a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei din aprilie, reprezentantii Chisinaului au fost atentionati ca ar trebui sa vina in componenta deplina, adica sa includa si membri ai factiunii de opozitie din Legislativ.

Delegatia Parlamentului Republicii Moldova a participat in componenta redusa la trei sesiuni ale APCE. Factiunea comunista refuza sa participe la sedintele APCE de la Strasbourg deoarece respingea componenta delegatiei.

"AIE a inteles recomandarile noastre si, astfel, a recunoscut ca am avut dreptate", a comentat Grigore Petrenco alegerea lui ca membru supleant si a lui Vladimir Voronin ca membru titular al delegatiei R. Moldova la APCE.

Anterior, PCRM s-a plans la Consiliul Europei ca Alianta pentru Integrare Europeana a refuzat includerea lui Voronin in componenta delegatiei. Sursa: NewsIn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro