joi, 27 mai 2010

Poziția PLDM: Alegeri parlamentare și prezidențiale în aceeași zi, organizate cel târziu în luna noiembrie 2010

Modificarea art. 78 din Constituție prin referendum și, până la finele anului 2010, să fie organizate în aceeași zi alegeri parlamentare anticipate și alegeri prezidențiale. Aceasta este poziția Partidului Liberal Democrat, expusă azi, 27 mai, de către liderul PLDM, Vlad Filat.

Alegerile parlamentare și prezidențiale ar urma să aibă loc la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, a mai precizat Filat. "PLDM va avea o candidatură la funcția de președinte al țării, pe care o va decide partidul", a mai menționat liderul liberal democrat.

În viziunea PLDM, referendumul pentru modificarea art. 78 din Constituție ar trebui organizat până la sfârșitul lunii august, iar întrebarea ar putea fi formulată în felul următor: "Sunteți de acord ca președintele țării să fie ales prin vot direct sau în Parlament?"

Referitor la participarea în alegerile parlamentare, Filat a mai declarat că PLDM va merge singur în anticipate, ca un partid puternic.

Amintim că, anterior, și Partidul Democrat și-a expus poziția, care susține ca alegerile parlamentare anticipate să aibă loc în toamna 2010.

Sursa: UNIMEDIA / www.tribuna-basarabiei.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro