vineri, 21 mai 2010

VIDEO: Putin invită R. Moldova să adere la o uniune vamală comună cu Federația Rusă

O uniune vamală comună - asta a propus premierul rus Vladimir Putin la Sankt-Petersburg în cadrul întâlnirii în cerc restrâns a șefilor de Guverne ale țărilor membre ale Uniunii Economice Euro-astiatice, o organizație fondată la inițiativa Rusiei și din care mai fac parte Belarus, Kazahstan, Kirghizia și Tadjikistan. Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Armenia, au statut de observatori, transmite Ria-Novosti.

Putin a mai declarat că optează pentru extinderea uniunii vamale, din care să facă parte toate țările din cadrul Uniunii Economice Euro-astiatice. În acest moment, membri ai uniunii vamale sunt Federația Rusă, Belarus și Kazahstan.

"Din câte știu, nu este niciun membru al acestei organizații, care nu ar fi fost de acord să intre în cadrul uniunii vamale. Vom lucra cu Dvs. în această direcție", a mai adăugat Putin.

Putin a mai declarat că în cadrul acestei uniuni forța de muncă a statelor membre va putea circula liber și fără careva impedimente.

UNIMEDIA precizează că în cadrul acestei întruniri participă și premierul Vlad Filat, care intenționează să discute cu Putin mai multe subiecte de pe agenda relațiilor bilaterale moldo-ruse.

Vedeți mai jos imagini video, în care Putin prezintă ideea uniunii vamale comune în cadrul unei ședințe a Guvernului rus:


Sursa: UNIMEDIA

Un comentariu:

  1. este clar o alternativa la Uniunea Europeana, prin aceasta uniune vamala Putin vrea sa schimbe optica la Chisinau.

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro