marți, 25 mai 2010

Vlad Filat nu ştie de ce Putin vede Moldova instabilă

Premierul moldovean, Vlad Filat, a declarat, ieri, că este confuz în legătură cu afirmaţia premierului rus, Vladimir Putin, potrivit căruia situaţia din Republica Moldova este în continuare "instabilă", relatează RFE/RL în pagina electronică.

Premierul moldovean a declarat că nu înţelege ce vrea să spună Putin prin aceste declaraţii, difuzate de postul de televiziune Russia Today. El a subliniat că Putin l-a tratat ca pe un partener egal în timpul discuţiilor pe care le-au purtat în cadrul unei reuniuni a Comunităţii Statelor Independente (CSI), care a avut loc vineri, la Sankt Petersburg.
Filat a spus că în urma acestei întâlniri cu Putin, premierul rus a declarat pentru postul Russia Today că situaţia din Republica este în continuare "instabilă". Acesta a compat situaţia politică din Republica Moldova cu cea din Kîrgîzstan, unde preşedintele a fost îndepărtat de protestatari antiguvernamentali, în aprilie.
Premierul rus a adăugat, însă, că situaţia din Republica Moldova nu este "la fel de rea ca în Kîrgîzstan".
O coaliţie prooccidentală a preluat, anul trecut, puterea în Republica Moldova, dar Parlamentul nu a reuşit să aleagă un şef de stat, după un an de la preluarea puterii. Până la sfârşitul acestui an urmează ca în această ţară să fie organizate alegeri parlamentare anticipate. Sursa: Evz.ro


De fapt Putin spune ce vrea de la R. Moldova, si anume, instabilitate, astfel controleaza viitorul Moldovei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro