sâmbătă, 26 iunie 2010

MAE salută iniţiativa lui Ghimpu: "Este o decizie corectă şi logică. Domnilor Voronin şi Lupu - fiţi solidari!"

"Ne întrebăm doar de ce domnilor Voronin şi Lupu le este teamă de adevăr? Până la urmă, ei trebuie să fie solidari cu această decizie, care este una corectă şi logică”, este de părere prim-vicepreşedintele MAE, Anatol Petrencu, comentând reacţiile Partidului Comuniştilor şi Partidului Democrat în legătură cu adoptarea actului prezidenţial, prin care ziua de 28 iunie este declarată zi de Comemorare a victimelor ocupaţiei sovietice din 1940.

Potrivit MAE, decretul prezidenţial este primul act oficial prin care sunt comemorate victimele regimului totalitar comunist şi trebuie privit ca un gest de solidaritate, fiind mai presus de interesele electorale ale iniţiatorului. "Nu contestăm că actul lui Mihai Ghimpu poate fi uşor interpretat ca un gest electoral menit să aducă voturi partidului pe care acesta îl reprezintă. Dar nu putem ignora faptul că, indiferent de motivele pe care le-a avut preşedintele interimar să semneze acest decret, el reprezintă un gest de moralitate pentru întreaga Republică Moldova", consideră membrii MAE.

Mişcarea Acţiunea Europeană consideră că orice gest de solidaritate, cum este cel de comemorare a victimelor regimului comunist, trebuie tratat tot cu solidaritate şi din partea clasei politice. continuare ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro