miercuri, 23 iunie 2010

Traian Băsescu: Staționarea trupelor rusești în Republica Moldova, în apropierea granițelor statului român, constituie o amenințare!


Staționarea trupelor rusești în Republica Moldova, în apropierea granițelor statului român, constituie o amenințare la adresa securității naționale a României, se arată în Strategia Naționala de Aparare statului român, propusa de președintele Traian Basescu și înaintată de Consiliul Suprem al Apărării Statlui român către Parlamentul țării vecine, transmite Hotnews.ro.

Potrivit sursei, documentul nu mentioneaza explicit trupele rusești, despre care Moscova susține că au rolul de a menține pacea in Transnistria, dar spune că "staționarea unor trupe străine, fără acordul țării gazdă, în apropierea granițelor României, constituie o amenintare la adresa securității naționale" și "din acest motiv România înțelege să se implice activ în promovarea unei solutii care să vizeze demilitarizarea regiunii, prin retragerea trupelor și armamentelor staționate ilegal".

În Strategia nationala de aparare a României se prevede, la capitolul "Actiunea externe", că Moldova reprezintă "un caz aparte, ce beneficiază de un interes special din partea Romaniei și de sustinere în vederea integrării în familia europeană".

"Prin aderarea Romaniei la spatiul comun european vor putea fi eliminate ultimele bariere care au separat o națiune", notează documentul înaintat Parlamentului român de către CSAT român.

UNIMEDIA amintește că statul moldovean a cerut în repetate rânduri Federației Ruse să-și retragă trupele din transnistria, fără niciun rezultat însă până în prezent.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Hotnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro