marți, 13 iulie 2010

Decizia Curții Constituționale este foarte stranie, deoarece Ghimpu nu a încălcat niciun articol din Constituție. Este politică curată

"Mihai Ghimpu nu a încălcat niciun articol din Constituție, când a emis decretul (prin care ziua de 28 iunie a fost decretată drept zi a ocupației sovietice - n. red.). Astfel, decizia Curții Constituționale de azi este o decizie foarte stranie." Declarația aparține analistului politic Igor Boțan, lansată la Publika TV.

"Curtea Constituțională trebuie să înțeleagă că decretul lui Ghimpu privind declararea ocupației sovietice nu ține de domeniul juridic și că deciziile sale să le expună doar în limita legislației. Este o politică curată", a mai adăugat Boțan.

"Din păcate, politicienii nu iau în calcul realitățile. Noi trebuie să adunăm pietrele, nu să le aruncăm. Uniunea Europeană încearcă să-și construiască relații bune cu Federația Rusă, dar noi în momentele inoportune emitem decrete", a conchis Boțan.


"Este o hotărâre logică şi absolut previzibilă. Decizia Curţii Constituţionale a demonstrat încă o dată că şeful statului emite acte ce sfidează Constituţia Republicii Moldova. Să fie o lecţie pentru viitor, aşa încât în elaborarea unor acte, autorităţile să se conducă de Constituţie şi nu de ambiţiile politice", a declarat reprezentantul grupului de deputaţi comunişti, Sergiu Sârbu.

Viceministrul Justiţiei, Oleg Efrim, a precizat că în urma deciziei CC, Decretul prezidenţial urmează a fi anulat. "Ne-am expus opinia vizavi de acest act, dar deasupra oricărei opinii există hotărârea Curţii Constituţionale".

 13 iulie, Curtea Constituțională a declarat că decretul lui Mihai Ghimpu este anticonstituțional.

Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro