vineri, 9 iulie 2010

Lavrov: Nu e clar cine ia deciziile la Chișinău!


"In ceea ce priveste eforturile de solutionare a situatiei de pe Nistru, orice pas inainte pe calea normalizarii situatiei de pe Nistru este franat de faptul ca, deocamdata, este neclar cine ia, totusi, deciziile la Chisinau. Alianta care a venit la putere dupa alegeri nu reuseste formula o pozitie unica", a spus ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, intr-un interviu acordat ulterior discutiilor de la Viena in formatul 5+2.
Adunarea Parlamentara a OSCE a adoptat in aceste zile la Oslo o rezolutie in care isi exprima "ingrijorarea OSCE privind situatia din Transnistria", care constituie "nu numai o problema politica privind integritatea teritoriala a R. Moldova, ci si o amenintare pentru securitatea intregii regiuni".

Declarațiile aparțin ministrului de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, citat de Hotnews.ro. Potrivit sursei, acestea au fost făcute în cadrul discutiilor de la Viena in formatul 5+2, care au avut loc miercuri si joi s-au desfasurat in contextul in care presedintele interimar al Moldovei, Mihai Ghimpu, a instituit, prin decret, ziua de 28 iunie Zi a ocupatiei sovietice.

Reactiile de la Moscova nu au intarziat, de la o declaratie a Dumei care califica acest gest drept drept un act deliberat indreptat impotriva relatiilor moldo-ruse, dar si o incercare de revizuire si distorsionare a adevarului istoric. In declaratie se constata ca, odata cu venirea la putere a Aliantei pentru Integrare Europeana, Republica Moldova s-a transformat intr-o sursa de destabilizare regionala si de imprevizibilitate in politica, fapt care ar putea avea consecinte ireparabile, cum ar fi nerecunoasterea unor principii universal valabile si revenirea la neofascism.

Numai ca rectiile Rusiei nu s-au limitat doar la declaratii, autoritatile ruse oprind la vama un transport de vinuri rosii moldovenesti, sub pretextul ca ele nu corespund calitativ standardelor pietei ruse.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Hotnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro