duminică, 11 iulie 2010

Mihai Ghimpu: „Lavrov să nu caute nod în papură”

„Lavrov să nu caute nod în papură, pentru că în Republica Moldova funcţionează toate instituţiile statului, guvernate de Alianţa pentru Integrare Europeană”. Aceasta este reacția preşedintelui interimar moldovean, Mihai Ghimpu, la declaraţia ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, în legătură cu rezoluţia OSCE, care îndeamnă Rusia să-și retragă trupele armate de pe teritoriul Republicii Moldova.

Ministrul rus, Lavrov, a declarat ieri că Rusia va aștepta ca în Republica Moldova să aibă loc alegerile, după care „vor fi trase concluziile referitoare la planurile Chișinăului”. Potrivit declarațiilor lui Lavrov, motivul acestui termen de așteptare este instabilitatea politică din RM.

„Orice pas înainte este frânat de faptul că, deocamdată, este neclar cine ia deciziile la Chişinău. Alianţa care a venit la putere după alegeri nu reuşeste să formuleze o poziţie unică”, a mai spus ieri ministrul Lavrov.

La rândul său, președintele Mihai Ghimpu crede că Rusia nu face decât să caute un nou pretext pentru a nu-şi retrage armata de pe teritoriul Republicii Moldova.

În rezoluția adoptată la sfârșitul săptămânii trecute de OSCE, este lansat un apel către Federaţia Rusă, de a relua şi finaliza procesul de retragere a trupelor şi a muniţiilor de pe teritoriul Republicii Moldova, în conformitate cu principiile relevante ale dreptului internaţional, precum şi cu angajamentele asumate în cadrul OSCE.

Anterior, Mihai Ghimpu a cerut, prin decret prezidenţial, retragerea urgentă a armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Tot prin decret prezidențial, ziua de 28 iunie 1940 a fost numită ziua ocupaţiei sovietice.
sursa: jurnal.md

Un comentariu:

  1. moldova nu poate face nimic singura...doar UE si USA pot forta rusii sa se retraga si nu sunt prea convins ca le pasa americanilor de moldova la momentul de fata...

    la mine pe blog detalii despre cum Spania negociaza eliberarea a 52 de detinuti politici cubanezi si un sondaj de opinie foarte interesant!!!

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro