joi, 8 iulie 2010

Opinii: Pana cand trebuia sa mai asteptam?

Poate cândva, omenirea va progresa sau cine știe – regresa în plan de conștientizare etnica și poate va fi bine sau rău sa fim pur și simplu oameni ai planetei Pământ, fără rădăcini, fără identitate. Nu știu sa dau acum o apreciere, dacă se va întâmpla cândva acest lucru, dacă va fi bine, dacă va fi rau… dar știu sigur, ca acum, în acest moment, în epoca în care trăim, a-ți nega sau ignora identitatea, înseamnă degradare cel puțin….

In acest context, decretul semnat de președintele interimar Mihai Ghimpu despre ocupația sovietica și comemorarea victimelor regimului comunist este venit nu prea devreme, ci chiar cu întârziere, fiindcă pana acum niciun președinte al Moldovei nu a avut curajul sa-o facă. Dar mai bine mai târziu decât niciodată. Ori, despre faptul ca a fost o ocupație (altfel ce ar cauta trupele armatei 14 pana în ziua de azi pe teritoriul Republicii Moldova???) se menționează și în Declarația de independenta a Republicii Moldova, pe care comuniștii atât sau stăruit sa o facă dispărută… O parte din republicile, foste sovietice, demult au dat o apreciere acestei situații, punând punctul pe "i" . Doar Moldova, pana acum, n-a spus lucrurilor pe nume,  asa la nivel oficial. Ca sa nu mai zic de acea mare parte dintre concetățenii noștrii și urmașii lor care au fost duși în Siberia… ei cât trebuie sa mai astepte? când or sa fie recunoscute nedreptățile și faradelegile ce li s-au făcut?
  șiasa vine cu o mare întârziere acest decret… as fi vrut sa-l fi apucat și bunelul meu ridicat în Siberia de “eliberatorii sovietici”, și moșul meu “pierdut” în regiunea Arhanghelsc…
Păcat ca n-a fost susținut de ceilalți membri ai Aliantei, ma nedumereste si ma ingrijoreaza acest fapt...

Oare noi toti vom intelege vreodată, ca demnitatea este calitatea necesara unui popor pentru a ramane vertical?…

Oare vor inceta vreodată tradarile din partea celor ce-i alegem si-n care ne punem speranta?..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro