marți, 27 iulie 2010

RM este interesată de dezvoltarea relaţiilor economice cu Rusia

Republica Moldova este interesată de dezvoltarea cooperării comercial-economice bilaterale cu Rusia, în special, în ceea ce priveşte eliminarea obstacolelor în comerţul cu mărfuri agroalimentare şi produse vinicole.

Acest subiect a fost discutat în cadrul unei întrevederi dintre viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Popov, şi viceministrul rus al Afacerilor Externe, Grigorii Karasin.

Cei doi oficiali au convenit asupra pregătirii pentru semnare a Programului interguvernamental de cooperare pe anii 2011-2013.

De asemenea, a fost reiterată necesitatea de a urgenta soluţionarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii Republicii Moldova aflaţi temporar pe teritoriul Federaţiei Ruse, inclusiv prelungirea termenului de aflare fără înregistrare până la treizeci de zile.

Cei doi viceminiştri au acordat o atenţie deosebită examinării diverselor aspecte ale problemei transnistrene, subliniind importanţa consolidării măsurilor de încredere, reluării procesului de negocieri şi valorificării sprijinului internaţional crescând pentru reglementarea conflictului. Partea rusă şi-a reiterat sprijinul său pentru soluţionare, în baza respectării principiului suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Părţile s-au pronunţat pentru consolidarea în continuare a potenţialului pozitiv acumulat în domeniul relaţiilor bilaterale.  
Sursa: Jurnal.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro