marți, 6 iulie 2010

Șeful serviciului sanitar rus: Guvernul Moldovei este unul incompetent, iar vinul moldovenesc e bun de vopsit gardurile!


"Guvernul R. Moldova, în persoana dlui Filat, își demonstrează incapacitatea totală de a face ordine în domeniul vinicol. După embargoul impus vinurilor moldovenești în 2006, producătorii locali au învățat lecția și au sporit producerea vinului calitativ pentru ca să poată ajunge pe piața rusă. Acum, calitatea vinului a scăzut iar dramatic.

Dl Filat ar fi bine să se concentreze pe lucruri mai importante pentru R. Moldova, dar nu pe cele, pe care, se pare, că le rezolvă acum. Dar, eu nu am de gând să-i dau sfaturi lui". Declarația aparține șefului Serviciului sanitar rus Rospotrebnadzor, Ghenadii Oniscenko, lansată azi pentru Radio Eho Mosckvî.
Potrivit lui, acum la vama rusească se află circa 40 de camioane pline cu vin moldovenesc. "Situația nu are nicio tangență cu politica. De fapt, din 30 iunie până la 2 iulie, am găsit în 102 mii sticle de vin ale companiilor "Alianța-Vin", "Suvorov Vin" și "DK Intertrade", substanțe periculoase pentru sănătatea oamenilor. Sunt niște pesticide precum metaloxil, iar vinul care îl conține nu poate ajunge nicidecum pe piața rusă. Vinuri ca  «Черный принц», «Черная графиня», și «Мускат золотой» vor fi întoase înapoi în Moldova. Ele nu sunt bune, nu prezintă niciun interes pentru nimeni, poate doar să vopsească garduri cu ele. Nu știu dacă putem vorbi de embargo, dar constatăm situația care este astăzi", a mai precizat acesta pentru postul de radio de limbă rusă.

Ascultați aici intervenția lui Ghenadie Onișcenko la Radio Eho Mosckvî.

Informația despre blocarea vinului moldovenesc în vama rusească a fost făcută publică de ziarul rusesc Kommersant, care spune că serviciul sanitar al Federației Ruse a găsit neajunsuri în calitatea acestuia. Potrivit publicației, vinificatorii moldoveni au bombardat ambasada Rusiei cu scrisori, în care cer explicaţii în legătură cu barierele impuse de ruşi la importul producţiei moldoveneşti.

UNIMEDIA precizează că blocajul vinurilor moldovenești survine după ce la 24 iunie, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a desemnat ziua de 28 iunie drept Zi de Comemorare a victimelor ocupaţiei sovietice din 1940, "când trupele sovietice au ocupat teritoriul Basarabiei şi partea de nord a Bucovinei, contrar voinţei populaţiei acestor ţinuturi".

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Eho Mosckvî

2 comentarii:

  1. f.....-m-as în capu tau de rus pop..... și imbecil. Nici sa nu beți vin moldovenesc leprelor, beți urin.. voastră de vodka. Ati furat de-ați hrănit un imperiu cu recoltele din Basarabia, si acum mâncați căca... pe la ziare. Abjec... umane ce sunteți.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va rugam sa păstrați decenta. Va înțelegem supărarea, dar nu prin astfel de atitudine trebuie sa le răspundem.

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro