vineri, 24 septembrie 2010

Presa rusa: Romania refuza sa recunoasca granita cu R. Moldova

Romania refuza sa recunoasca granita cu R. Moldova, scrie agentia rusa RIA Novosti, care preia o declaratie facuta de premierul roman Emil Boc la New York, unde a spus ca Pactul Ribbentrop-Molotov a insemnat momentul separarii unei parti a tarii.

Seful Guvernului de la Bucuresti a declarat, miercuri seara, la New York, ca Romania nu recunoaste frontiera stabilita in urma Pactului Ribbentrop-Molotov, in urma caruia a pierdut Basarabia, comenteaza RIA Novosti.

"Stiu ca Pactul Ribbentrop-Molotov a insemnat momentul separarii unei parti a tarii si nu il recunoastem. Ceea ce putem face in prezent este sa-i sustinem pe romani acolo unde se afla, mai ales ca este vorba despre fratii nostri care traiesc de cealalta parte a granitei, care va disparea intr-o zi, odata cu aderarea R. Moldova la Uniunea Europeana", a afirmat premierul Emil Boc.

RIA Novosti precizeaza ca si anul trecut presedintele Traian Basescu a confirmat in mai multe randuri pozitia Romaniei de a nu recunoaste granita cu Republica Moldova si de a refuza semnarea unui tratat comun de frontiera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro