luni, 28 februarie 2011

Marian Lupu, ingrijorat ca alianta aflata la guvernare la Chisinau se poate destrama

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a acuzat PLDM, formatiunea premierului Vlad Filat, ca are discutii "ascunse" cu Partidul Comunistilor si a avertizat ca, daca tensiunile din alianta de guvernare de la Chisinau vor continua, exista riscul destramarii coalitiei.
"In negocierile pe care le-am purtat noi nu ne ascundeam pe undeva, erau fixate zilele, orele acestor negocieri. Era un proces absolut transparent, ceea ce nu se intampla acum. Acum discutiile intre PLDM si comunisti se fac ca niste partizani", a afirmat Lupu, intr-o emisiune a postului de televiziune Prime.

Lupu, care detine functia de presedinte al Parlamentului de la Chisinau si, totodata, este sef interimar al statului, afirma anterior ca Alianta pentru Integrare Europeana nu are alternativa, insa duminica el a admis ca actuala coalitie se poate destrama.

"Daca insa va continua situatia asa cum s-a aratat pe parcursul saptamanii care se scurge. Cred ca intr-adevar pentru marea majoritate din cetatenii Republicii Moldova este o tema de mare ingrijorare referitor la eficienta, dar si insasi existenta pe termn mediu a Aliantei", a punctat liderul democratilor.

Mai mult, Lupu a spus ca Partidul Democrat este pregatit sa activeze si in opozitie.

"Scandalul in jurul Moldtelecom a aparut pe neasteptate. Este un fel de atac mediatic, care a inceput odata cu transmiterea acelei scrisori de la premier la vicepremierul Lazar. Este straniu ca la sedinta AIE, PLDM nu a solicitat sa vorbim despre acest subiect. Situatia s-a ingrosat peste masura de mult. Se necesita explicatii. Scandalul in jurul tarifelor Moldtelecom, dar si al Bancii de Economii sunt instrumente pentru a atinge alt scop. Obiectivele sunt altele, sau pot fi mai multe", a explicat liderul democrat.

El a mai afirmat ca disputa din AIE ar putea avea legatura si cu alegerile locale din primavara. "Eu cred ca se incearca scoaterea responsabilitatii cresterii preturilor de pe umerii PLDM in ajunul alegerilor locale. Se incearca sa se arate cine e responsabil de asta public - adica PDM. Alte explicatii nu gasesc. Vreau sa va mai spun ca decizia referitor la tarife a fost adoptata de MTC in luna decembrie de catre Consiliul de Administratie. Toti cei cinci membri ai Consiliului au votat pentru. Printre cei cinci membri exista si un exponent al PLDM (Vlad Filat a negat ca partidele au delegati la MTC - n.r. ).

Inca un lucru important este faptul ca prim-ministrul a semnat o scrisoare anul trecut catre Banca Mondiala, in care se angaja sa faca o serie de reforme structurale - printre acestea si rebalansarea tarifelor la telefonie fixa. Apare intrebarea: Ce se intampla? Ceva nu tine la mijloc", a apreciat Marian Lupu.

El s-a aratat, de asemenea, nemultumit de amploarea pe care a luat-o scandalul in presa. "Aceasta inseamna ca scopul a fost altul. Poate a fost o actiune de intimidare pentru ca intr-un timp apropiat sa se renegocieze acordul de Alianta - functiile in Guvern sau chiar cea de presedinte al tarii. Nu m-ar mira declaratii in care PLDM ar spune ca sunt pentru binele poporului si iata cine se fac vinovati pentru toate relele", a mai subliniat presedintele interimar al R. Moldova.

Liderul democrat s-a aratat, de asemenea, deranjat si de faptul ca Vlad Filat nu-si informeaza colegii despre ce face.

"Nu am fost informati niciodata cand pleaca si unde pleaca. Are intalniri cu dl Voronin, nimeni nu este informat nici pana, nici dupa. De ce se discuta in taina? Aceste discutii PLDM-PCRM se fac in taina, ca partizanii, musamalizate, fara informatii. In decembrie, atunci cand PD a negeciat cu PCRM totul a fost transparent. PLDM trebuie sa spuna clar ce vor sa faca. Ori merg cu AIE, ori ies barbateste, onest, si spun ca au gresit, nu ne place, mergem sa facem coalitie cu PCRM", a spus el. Sursa: NewsIn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro