marți, 5 iulie 2011

Transnistria, indignata ca R. Moldova nu reactioneaza la declaratiile lui Basescu

Ministerul de Externe al autoproclamatei Republici Transnistrene a criticat lipsa de reactie a Republicii Moldova fata de declaratiile presedintelui roman, Traian Basescu, care a spus ca ar fi dat si el ordin sa atace URSS, daca ar fi fost in locul maresalului Ion Antonescu.

In declaratia MAE transnistrean se mentioneaza ca in asa mod Basescu a facut publica "disponibilitatea Bucurestiului de a repeta crimele condamnate de Tribunalul de la Nurnberg, crimele in urma carora pe teritoriile din Moldova, Transnistria, Ucraina si Rusia, ocupate de fascistii romani, au fost exterminati sute de mii de locuitori pasnici", informeaza agentia INFOTAG, citata de Moldova Azi.

"In aceste conditii ne mira lipsa unei reactii din partea conducerii Moldovei la declaratiile oficialilor romani. Autoritatile Moldovei trebuie sa se determine clar ce inseamna, in opinia lor, trecerea Prutului de catre trupele romane - ocupatie sau eliberare? Tacerea in aceasta situatie ne determina sa presupunem ca Chisinaul este de acord cu aceasta disponibilitate explicita a Bucurestiului de a ocupa teritoriul RM. O asemenea pozitie este o noua confirmare a diferentei in aprecierile si relatiile dintre Transnistria si Moldova atat fata de trecutul istoric, cat si fata de viitorul popoarelor", considera MAE al autoproclamatei Republici Moldovenesti Transnistrene.

Transnistria si-a proclamat independenta fata de Republica Moldova la inceputul anilor '90, acuzand atunci pozitiile proromanesti ale autoritatilor de la Chisinau. Desi independenta ei nu e recunoscuta, Transnistria e puternic sustinuta de Federatia Rusa, care stationeaza trupe pe teritoriul sau. Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro