vineri, 26 august 2011

Premierul României Emil Boc: Avem un drum comun in UE cu Republica Moldova

Premierul Emil Boc a declarat ca in prezent Romania si Republica Moldova au o relatie corecta si un drum comun, acela al Uniunii Europene, in ciuda unor declaratii nu tocmai "fericite" ale liderilor de peste Prut.

"In acest moment avem o relatie corecta, buna, cu Republica Moldova, avem acelasi drum comun, al Uniunii Europene (...) Cred in viitorul Republicii Moldova in Uniunea Europeana", a declarat premierul la Radio Romania Actualitati, intrebat fiind cum apreciaza relatia dintre cele doua tari la aniversarea a 20 de ani de independenta a Republicii Moldova.

Emil Boc a reamintit ca Romania a fost prima tara care a recunoscut independenta Republicii Moldova, la doar cateva ore de la declararea ei in Parlamentul de la Chisiau.

"Suntem intr-o relatie privilegiata, impreuna vom depune toate eforturile si vom face pasi decisivi(...) E un moment prielnic in relatiile cu Republica Moldova, cu care Romania are un parteneriat strategic", a mai afirmat premierul, transmitand un mesaj de "profunda prietenie si solidaritate" cu poporul vecin.

Intrebat cum comenteaza unele declaratii facute de liderii moldoveni mai putin placute la adresa Romaniei, Emil Boc a raspuns: "Nu totdeauna declaratiile sunt cele mai fericite, dar intotdeauna incerc sa vad directia in care mergem(...)Drumul european al Republicii Moldova este cel mai important proiect pe care trebuie sa il sustinem si la care trebuie sa lucram". 
Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro