miercuri, 14 decembrie 2011

Ghimpu: Romania da mai putini bani R. Moldova decat da Rusia presei din Chisinau

Presedintele Partidului Liberal din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat ca fondurile pe care le alocata Romania pentru Republica Moldova sunt cu mult mai mici fata de cele alocate de Moscova presei de limba rusa de la Chisinau.
In cadrul unui interviu acordat "Radio Chisinau", preluat de Karadeniz Press, Ghimpu a facut aceasta declaratie in contextul disputei dintre deputatul Cristian Rizea (PSD) si seful DRP, Eugen Tomac, primul cerand demisia celui de-al doilea pe motiv ca aloca prea multe fonduri pentru Republica Moldova in comparatie cu Spania, acolo unde exista mari comunitati locuite de romani.

Mihai Ghimpu a indemnat la revizuirea unor astfel de atitudini, "pentru ca noi suntem romani ca si ei, am trecut prin mai multe greutati, iar aici (in Republica Moldova - n.r.) se cere cu adevarat sprijinul lor".

Deputatul PSD Cristian Rizea a prezentat, la 10 decembrie, o situatie a finantarilor facute de DRP in anii 2009 si 2010 pentru asociatiile romanilor din strainatate, semnaland faptul ca in cei doi ani au fost finantate aprox. 55 de organizatii guvernamentale din Republica Moldova cu 2,9 milioane de lei, fata de sumele acordate asociatiilor din Italia, in valoare de 101 mii de lei. Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro