joi, 8 decembrie 2011

NATO, despre scutul rusilor: Pierdere de bani impotriva unui dusman artificial

Contramasurile Rusiei la sistemul apararii antiracheta al NATO ar fi o pierdere de bani intrucat ar fi indreptate impotriva unui "dusman artificial", a spus secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, miercuri.
Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a amenintat, luna trecuta, ca va desfasura rachete in Kaliningrad si alte zone ale Rusiei, impotriva locatiilor europene unde SUA si NATO amplaseaza elemente ale scutului antiracheta, cerand inca o data garantii ca scutul nu este indreptat impotriva lor, scrie Washington Post.

"Rusia si NATO au un interes comun de a proteja populatiile noastre impotriva unei adevarate amenintari cu racheta, si ar fi cu siguranta o pieredere de bani importanta daca Rusia ar incepe sa investeasca puternic in contramasuri impotriva unui dusman artificial care nu exista", a spus Anders Fogh Rasmussen.

Oficialii americani au recunoscut, totusi, miercuri, ca discutiile cu Rusia pe tema scutului antiracheta se afla in impas. Rasmussen si-a exprimat speranta ca toate chestiunile vor putea fi rezolvate pana la summit-ul NATO - Rusia de anul viitor din Chicago. ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro