vineri, 9 martie 2012

Voronin avertizeaza ca PCRM nu va recunoaste presedintele ales de Parlament

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a avertizat ca partidul sau nu va recunoaste un eventual președinte pe care il va desemna actuala coalitie de la guvernare de la Chisinau.
El a precizat ca PCRM nu va înainta niciun candidat la președinție si nu se va întoarce in Parlamentul "nelegitim".

"Nu sunt informat despre acești candidați. Acest Parlament nu are dreptul sa mai aleagă președintele, sa activeze. El are dreptul sa ia ultima decizie - de a numi data alegerilor anticipate. Noi ii vom ajuta sa ia aceasta decizie cat mai curând", a spus Voronin.

Liderul comunist a explicat ca deputații PCRM nu vor face parte nici din comisia speciala pentru alegerea șefului statului, unde le-au revenit patru fotolii.

Voronin a catalogat demiterea deputatului comunist, Artur Resetnicov, din funcția de vicepreședinte al Parlamentului drept o răzbunare a AIE.

AIE urmează sa anunțe cine este candidatul la fotoliul de președinte, după ce Parlamentul a stabilit ca alegerea șefului statului va avea loc în 16 martie.

PCRM a demarat acțiuni de protest, declarând ca vor sta în strada pana când AIE își va da demisia și va fi stabilita data alegerilor anticipate. Sursa: NewsIn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro