marți, 19 ianuarie 2010

Băsescu a promulgat Acordul privind micul trafic de frontieră

Preşedintele României Traian Băsescu a promulgat Legea cu privire la ratificarea Acordului privind micul trafic frontieră cu Republica Moldova.

Acordul privind micul trafic la frontieră instituie un regim favorizant pentru cetăţenii care domiciliază în zonele situate de ambele părţi ale frontierei comune, simplificând deplasarea peste graniţă. Astfel, cetăţenii moldoveni vor putea intra în România fără viză, doar pe baza unui "permis de mic trafic la frontieră".

Acordul permite rezidenţilor ambelor ţări, care locuiesc legal în localităţile aflate în proximitatea frontierei (de regulă până la 30 de kilometri, iar în anumite situaţii până la 50 de kilometri de linia de frontieră), să circule fără vize în zona similară ca întindere situată în cealaltă ţară doar pe baza permiselor de mic trafic şi a paşaportului. Valabilitatea permiselor este de la 2 la 5 ani.

Prevederile Acordului vor intra în vigoare după ce decretul de promulgare va fi publicat în "Monitorul Oficial" şi partea română va informa partea moldovenească despre încheierea procedurilor legale interne necesare pentru intrarea în vigoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro