marți, 26 ianuarie 2010

"Surpriza" la Chisinau: Basescu ar putea fi intampinat cu proteste

Presedintele Traian Basescu ar putea avea o surpriza neplacuta in timpul vizitei sale la Chisinau, membrii Miscarii Refugiatilor Transnistreni anuntand ca vor organiza proteste cu acest prilej, in semn de nemultumire fata de faptul ca nu li s-au repartizat locuinte de catre Primarie.

In replica, primarul general, Dorin Chirtoaca, a declarat ca fiecare persoana are dreptul sa-si exprime punctul de vedere in orice zi din saptamana si la orice ora, informeaza Unimedia.

Acesta sustine ca refugiatilor transnistreni le-au fost repartizate 80% din apartamentele dintr-un bloc din Chisinau chiar inainte de 31 decembrie 2009, ramanand de analizat doar 17 "dosare un pic mai problematice".

In replica, reprezentantii refugiatilor transnistreni spun ca din cele 17 dosare ramase, 12 sunt cu hotarari judecatoresti irevocabile si ele trebuie executate imediat.

Primarul Chisinaului explica insa ca in componenta acestor dosare au fost inscrise rude apropiate si este necesara o analiza mai profunda a situatiei. El a mai afirmat ca nu va accepta santajul, invitand membrii miscarii la discutii.

Presedintele MRT, Anatolie Bizgu, a replicat intr-o conferinta de presa desfasurata marti ca a primit un apel telefonic de la primarul capitalei in care acesta li s-a solicitat sa renunte la actiunea de protest, dar solicitarea a fost respinsa.

Presedintele Traian Basescu va sosi la Chisinau la 27 ianuarie intr-o vizita oficiala de doua zile, din delegatia care il insoteste facand parte mai multi membri marcanti ai guvernului, printre care Vasile Blaga, Ministrul Administratiei si Internelor, Adriean Videanu, Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Teodor Baconschi, Ministrul Afacerilor Externe si Catalin Predoiu, Ministrul Justitiei.

Programul vizitei include o intalnire cu Mihai Ghimpu, presedintele interimar al tarii si participarea la o sedinta comuna a delegatiilor celor doua state la care presedintele Basescu va fi decorat cu Ordinul Republicii.

In programul seful statului roman mai sunt incluse intrevederi cu premierul Vladimir Filat, cu primarul general al municipiului Chisinau Dorin Chirtoaca, cu liderii/ reprezentantii fractiunilor parlamentare - Maria Postoico, Mihai Godea, Ion Hadarca, Dumitru Diacov, Vasile Balan si cu liderii Aliantei pentru Integrare Europeana - Mihai Ghimpu, Vladimir Filat, Marian Lupu, Serafim Urechean.

Pe 28 ianuarie, cei doi presedinti se vor deplasa la Cahul unde vor vizita sediul viitorului Consulat al Romaniei.
Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro