vineri, 26 martie 2010

Mihai Ghimpu și Vladimir Voronin, întrevedere între patru ochi

Președintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, și ex-președintele comunist, Vladimir Voronin, urmează să aibă o întrevedere în viitorul apropiat.

Vladimir Voronin a cerut astăzi, în cadrul ședinței Parlamentului, o întrevedere cu președintele Mihai Ghimpu. Solicitarea ex-președintelui Voronin a intervenit după ce președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Mevlut Cavusoglu, a lansat un apel la adresa deputaților comuniști, ca aceștia să nu mai saboteze lucrările Parlamentului și să revină în sala de ședințe.

În pofida apelului oficialului european, deputații comuniști au părăsit ședința Parlamentului, după încheierea discursului președintelui APCE.

Vladimir Voronin a precizat că deputații comuniști vor decide dacă vor reveni la lucrările Parlamentului doar după întrevederea pe care acesta o va avea cu Mihai Ghimpu.

Drept răspuns, președintele interimar, Mihai Ghimpu, a menționat că este gata să aibă o întrevedere cu Voronin. „Noi nu suntem dușmani. Ne-am întâlnit astăzi, înainte de ședință. A zis: „Bună dimineața”, i-am răspuns și eu: „Bună dimineața”. Eu nu am de gând să-i iau pârghiile pe care le-a avut el când a fost președinte”, susține Ghimpu.

La acest moment, Mihai Ghimpu se află într-o vizită de lucru la Bruxelles și va reveni mâine în țară. Jurnal.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro