miercuri, 3 martie 2010

Republica Moldova incepe discutiile cu UE pentru eliminarea vizelor

Republica Moldova va demara dialogul cu Uniunea Europeana privind abolirea vizelor pe 15 iunie, a anuntat premierul moldovean Vlad Filat.

"Rog pana atunci sa fim pregatiti cu cativa pasi inaintea conditiilor necesare pentru inceperea abolirii regimului de vize", le-a spus Filat ministrilor din Cabinetul sau, informeaza Unimedia.

Guvernul de la Chisinau a avut mai multe intrevederi cu Joannes de Ceuster, sef al unitatii Aspecte Internationale ale Migratiei si Politici in domeniul vizelor, in urma carora aceasta a precizat ca Republica Moldova "si-a facut temele".

"Atasamentul Guvernului de la Chisinau fata de procesul pentru obtinerea regimului liberalizat de vize este foarte clar si noi vom depune toate eforturile ca la 15 iunie, 2010 sa demareze dialogul privind negocierile pe marginea acestui regim", a spus ea.

Liberalizarea regimului de vize a constituit subiectul principal al unei intalniri dintre premierul Vlad Filat si o misiune a Comisiei Europene, care se afla la Chisinau in perioada 1-3 martie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro