miercuri, 3 martie 2010

Premierul Boc cere simplificarea unor formulare pentru cetatenii din Basarabia

Premierul Emil Boc a cerut Ministerului de Externe sa simplifice formularele completate de cetatenii moldoveni astfel incat acestia sa poata beneficia de prevederile Acordului privind micul trafic de frontiera in baza unei declaratii pe propria raspundere.

"Astfel, cetatenii Republicii Moldova vor putea, sa declare, sub semnatura, ca indeplinesc conditiile legale pentru a beneficia de acest acord si pentru a li se facilita obtinerea permisului de trecere a frontierei", arata Ioana Muntean, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acordul privind micul trafic de frontiera, incheiat intre Guvernul Republicii Moldova si Guvernul Romaniei, a intrat in vigoare la finele saptamanii trecute.

Acesta permite rezidentilor din ambele tari care au domiciliul in localitati aflate la maximum 50 de kilometri de frontiera comuna sa circule in perimetrul similar din tara vecina, pe baza unui permise de mic trafic de frontiera si a pasaportului valabil.

Pentru obtinerea permisului de mic trafic, solicitantii trebuie sa prezinte o serie de acte: cerere tip, fotografie, pasaport valabil pentru cel putin doi ani, documente care atesta ca solicitantul locuieste legal in zona de frontiera de cel putin un an si documente care dovedesc ca exista motive intemeiate pentru trecerea frecventa a frontierei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro