vineri, 2 aprilie 2010

VEZI numele polițiștilor menționați de Ghimpu și Chirtoacă VIDEO/FOTO

Articol: Jurnal.md
La un an de la tragicele proteste din 7 aprilie, an în care actuala și fosta guvernare s-au acuzat reciproc de organizarea acelor evenimente, dezvăluiri inedite ies la suprafață, odată cu niște imagini video, prezentate astăzi de președintele interimar, Mihai Ghimpu.

Imaginile video, realizate cu o cameră de supraveghere, fixată pe clădirea Guvernului, arată clar cum un grup de circa 300 de polițiști cu scuturi și bâte, de colaboratori ai brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”, precum și polițiști în civil, au descins în Piața Marii Adunări Naționale, atacând tinerii care se mai aflau în Piață la acel moment, după miezul nopții din 7 aprilie.

Cadrele fixate de camera video arată cazuri de groază, cum tinerii sunt loviți cu bâtele și cu picioarele, după care sunt urcați în mașini și duși din PMAN.


În aceste imagini este prins și cadavrul unui tânăr care zace la pământ, în fața Arcului de Triumf, iar apoi este urcat într-o Niva albă, și dus în direcția raionului Buiucani. Potrivit lui Mihai Ghimpu, acesta este anume cadavrul lui Valeriu Boboc, pentru că anterior „și polițiștii au recunoscut că l-au găsit în Piață”.

Președintele interimar, Mihai Ghimpu, și primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, susțin că au identificat o parte dintre polițiștii care au atacat tinerii. Totodată, Ghimpu și Chirtoacă precizează că aceste informații sunt doar presupuneri, iar ancheta urmează să stabilească dacă se vor adeveri.

Numele polițiștilor menționați de Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă sunt:

ex-comisarul municipiului Chișinău, Iacob Gumeniță;
fostul comisar de Botanica și actualmente comisar de Cimișlia, Pavel Voicu;
inspectorul Poliției Criminale, transferat în comisariatul Botanica, Nicolae Cicariov;
inspectorul Poliției Criminale, Vitalie Gorea;
șeful Serviciului combatere furturi auto din cadrul CGP, Roman Chilari;
șeful de sector la Piața Centrală, Octavian Sârbu;
inspectorul CGP, Andrei Covaci;
inspectorul CGP, transferat la Drochia, Ghenadie Floreac;
colaboratorul departamentului misiuni speciale, Ion Bucleș;
inspectorul CGP, Natalia Sunchevici;
colaboratorii CGP, Vasile Gorceag, Dorel Roșca, Andrei Covaci, Ghenadie Bosâi, Serghei Gorea Victor Erșov și Alexei Gheorghe.

Noi dezvaluiri in cazul Boboc

2 comentarii:

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro