marți, 11 mai 2010

Ghimpu: Comuniștii nu sunt în drept să ceară dizolvarea Parlamentului

„Comuniștii nu sunt în drept să ceară dizolvarea Parlamentului, atâta timp cât nu sunt acumulate toate circumstanțele pentru a cere acest lucru. Ei pe de o parte cer, pe de alta nu vin la ședințe, iar mie Constituția nu-mi permite să fac așa ceva”, a declarat, în după-amiaza zilei de astăzi, președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu.

Replica lui Mihai Ghimpu vine ca reacție la declarațiile făcute astăzi de liderul comunist, Vladimir Voronin, potrivit căruia Parlamentul trebuie dizolvat, numită data alegerilor anticipate, după care PCRM va fi dispus să meargă la negocieri cu Alianța pentru Integrare Europeană în ceea ce privește modificarea articolului 78.

Potrivit lui Ghimpu, discuțiile pe marginea modificării articolului 78 trebuie să fie duse de Comisia parlamentară creată cu acest scop și nu să fie subiect de speculație. „Există o comisie parlamentară, comuniștii au delegat 4 deputați. Aceștia acum trebuie să discute, să vină cu o propunere în Parlament. Care va fi, pe aceea o vom examina”, a adăugat Ghimpu.

Vladimir Voronin a înaintat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, din partea Partidului Comuniștilor, câteva condiții Alianței pentru Integrare Europeană, cele mai importante fiind dizolvarea Parlamentului și numirea datei alegerilor anticipate.
sursa: jurnal.md
foto: mediafax.ro

Un comentariu:

  1. comunistii vor multe dar cel mai bine e sa nu te uiti in gura lor proasta...ar trebui marginalizati si chiar interzisi prin lege asa cum este si nazismul...

    te astept la mine pe blog unde dsicutam despre noul prim ministru al marii britanii, david cameron..

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro