vineri, 28 mai 2010

Lavrov cere iar explicatii despre scutul antiracheta din Romania

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat in cursul unei conferinte de presa, in Polonia, ca deciziile referitoare la crearea unei infrastructuri militare in Europa de Rasarit trebuie luate dupa o analiza la care sa participe si partea rusa si care sa stabileasca riscurile de atac cu rachete asupra statelor implicate.
Seful diplomatiei ruse a declarat, citat de Ria Novosti, ca Moscova "nu intelege de ce este nevoie de instalatii si infrastructura militara in imediata apropiere a granitei Federatiei Ruse".

Lavarov a mai afirmat ca Rusia asteapta niste explicatii pertinete din Poloniei si a SUA.

Lavarov s-a referit explicit la Romania si a pus problema modului in care se armonizeaza acordurile intre Moscova si Washington, in conditiile in care la mijloc se afla scutul antiracheta amplasat in Romania.

"Ne-am dori sa vedem cum se armonizeaza acordurile dintre Moscova si Washington, cu planurile unilaterale ale SUA de a desfasura elemente ale sistemului lor de aparare antiracheta in unele tari din Europa de Rasarit, cum ar fi Romania".

Rusia se impotriveste vehement desfasurarii elementelor sistemului american de aparare antiracheta in Europa, intrevazand in aceste planuri ale SUA un pericol la adresa fortelor sale de descurajare nucleara. 
Sursa: www.tribuna-basarabiei.ro cu referire la ziare.com

Un comentariu:

  1. Cine se tot cred acesti imperialisti eurasiatici? Fiecare tara isi stabileste singura politica de aparare, nu i-o stabilesc moscalii! Daca Romania si Polonia considera ca este in folosul lor scutul antiracheta si daca SUA sunt dispuse sa-l instaleze, asta este si Larvov asta trebuie sa-si tina gura. Cred ca Obama le da prea multa atentie rusilor. Bush era mult mai bun pentru tarile din Estul Europei!

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro