marți, 25 mai 2010

Partidul Comuniștilor este gata să-şi pună și un tractor drept simbol ideologic

"PCRM admite referendum-ul doar ca formă de comunicare cu populaţia şi nu ca formă de alegere a şefului statului", a declarat deputatul comunist, Vadim Mişin, în cadrul conferinţei de azi, 25 mai, referindu-se la proiectul de modificare a articolului 78 din Constituţie, propus de Alianţa pentru Integrare Europeană.

Tot astăzi, Mişin s-a referit şi la posibila interzicere a simbolicii comuniste: "Dacă ne vor interzice secera sau ciocanul, vom pune un tractor". În opinia lui Mişin proiectul de lege pentru modificarea articolului 78, propus de PCRM "asigură 100 %  alegerea preşedintelui ţării", spre deosebire de referendum-ul propus de AIE, care "va cheltui bani din bugetul statului".

"Noi suntem adepţi înfocaţi ai referendum-ului, dar ca formă de comunicare cu populaţia", a accentuat deputatul PCRM.

Comentând propunerea lui Marian Lupu de a alege preşedintele ţării prin două tururi de scrutin în Parlament şi, în caz de eşec, alegerea directă a şefului statului de către cetăţeni, Mişin a spus că aceasta este o propunere populistă, un fel de "hibrid" al modelului grec de alegeri a preşedintelui.

Totodată, deputatul a fost de acord cu părerea liderului PDM, care consideră că "interzicerea simbolicii comuniste ar fi cel mai frumos cadou pentru PCRM". Potrivit lui Mişin, interzicerea "ciocanului şi secerei" nu va face altceva, decât să sporească rating-ul PCRM şi să mobilizeze electoratul comuniştilor. "Astfel, putem ajunge ca şi în 2001, nu va trebui să facem nimic şi vom avea majoritatea parlamentară", a conchis deputatul.

UNIMEDIA aminteşte că potrivit lui Mihai Ghimpu, Parlamentul va fi dizolvat dar doar după prezentarea rezultatelor Comisiei pentru studierea regimului comunist. Declaraţia  fost făcută de preşedintele interimar al Republicii Moldova, care a mai specificat că numai astfel le va face pe plac deputaţilor comunişti.

Sursa: UNIMEDIA

Un comentariu:

  1. mai bine si-ar alege pentagrama satanica drept simbol ideologic, caci asta ii reprezinta cel mai bine pe comunisti...

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro