duminică, 20 iunie 2010

DW: KGB-ul se implică în politica din Moldova

Moscova testează un nou proiect politic în Republica Moldova. Analiştii politici moldoveni au sesizat o intervenţie politică brutală a Rusiei în treburile bisericii locale care deja este folosită ca pistă de lansare în politică a ex-ministrului Securităţii, Valeriu Pasat, transmite Deutsche Welle.

Conform sondajelor, 78 la sută dintre moldoveni au încredere în biserică. Strategia electorală a fostului şef al securităţii moldoveneşti ţinteşte exact în acest sentiment al societăţii. Care e deci schema rusească?, se întreabă autorul articolului.

În paralel, Valeriu Pasat a anunţat că în cel mult zece zile îşi va lansa propriul partid politic orientat spre ortodoxie. Analiştii politici sunt convinşi că proiectul lui Pasat este unul sută la sută rusesc.Analistul Arcadie Barbăroşie: „Treaba asta miroase „curat-murdar”! Grupul de iniţiativă într-adevăr face jocul Moscovei”.

Mitropolia Moldovei a difuzat un comunicat în care declară deschis că se implică în politică şi susţine crearea unui partid. În comunicatul trimis din numele Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova se menţionează că "Biserica Ortodoxă decide de sine stătător când, în ce forme şi cu ce scopuri să se implice în procesul politic”. Şi asta în condiţiile în care, potrivit legislaţiei, Republica Moldova este un stat laic, implicarea bisericii în politică fiind interzisă prin Constituţie.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la dw-world.de

Un comentariu:

  1. obiectivele kgb-ului ar fi mult mai greu de atins daca nu s-ar gasi tradatori...se pare ca au gasit deja...la mine pe blog despre noile sanctiuni asupra iranului...

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro