vineri, 9 iulie 2010

România vine în ajutorul sinistraților moldoveni cu camioane, motopompe, saci, nisip, dar și apă potabilă!


Ajutoarele pentru sinistrați din România au ajuns în zonele inundate din Hâncești. Potrivit Guvernului R. Moldova, statul român a reacționat prompt la solicitarea de ajutor și a trimis deja 10 bărci pneumatice cu echipament complet, 8 autocamioane de intervenţie, 5 motopompe remorcabile şi 5 motopompe transportabile.


Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului RM, România a mai acordat moldovenilor 30.000 de saci pentru nisip, 1.000 de perechi cizme de cauciuc, 15.000 mp material polietilenă pentru apărare diguri şi 10 tone de apă potabilă îmbuteliată.

Potrivit reprezentanților Guvernului moldovean autocamioanele şi personalul ce a însoţit coloana cu ajutoare umanitare vor rămîne în zona afectată de calamitate pentru a ajuta la lichidarea consecinţelor inundaţiilor din țara noastră.

"Gestul României este unul prietenesc, care merită toată aprecierea", menționat premierul. UNIMEDIA amintește că raionul Hâncești a fost puternic afectat de inundații. Mii de oameni au rămas fără case, iar sute de case au fost distruse. Datele hidro-meteo arată pesimist, spunând că o nouă viitură este așteptată pe Prut în zona de Nord a Republicii. Autoritățile au promis case noi pentru sinistrați sau compensații bănești. Potrivit Guvernului, lucrările de construcţie a locuinţelor pentru sinistraţi vor demara în două săptămâni şi vor fi finisate în noiembrie.

Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro