sâmbătă, 10 iulie 2010

Rușii își arată disponibilitatea de a discuta cu partenerii moldoveni modalităţile de depăşire a problemelor apărute


Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Valeri  Kuzmin anunță despre disponibilitatea părţii ruse de a discuta cu partenerii moldoveni modalităţile de  depăşire a  problemelor apărute. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui întrevederi cu vicepremierul Iurie Leancă, Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

În legătură cu aceasta, ca urmare a dispoziţiei Prim-ministrului Vlad Filat, o delegaţie condusă de Valeriu Cosarciuc, Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, se va deplasa la începutul săptămânii viitoare la Moscova pentru întrevederi cu factori de decizie din instituţiile de profil din Federaţia Rusă în vederea  identificării unor soluţii adecvate pentru situaţia creată.


Potrivit presei ruse, şeful Serviciului Sanitar rus, Ghenadii Onişcenco, a declarat că dialogul privind exportul de vin moldovenesc în Rusia ar putea reîncepe săptămâna viitoare. Totodată, Onişcenco a recomandat conducerii din Moldova "să înceteze cu declaraţiile isterice şi să facă ordine în domeniul producţiei vinului".


UNIMEDIA amintește că peste 40 de camioane moldovenești pline cu vin sunt blocate într-o vamă din apropierea Moscovei, șefului Serviciului sanitar rus Rospotrebnadzor, Ghenadii Oniscenko, acuzând Guvernul Republicii Moldova, în persoana lui Vlad Filat, își demonstrează incapacitatea totală de a face ordine în domeniul vinicol.


Anterior Ambasada Republici Moldova în Federaţia Rusă a recomandat producătorilor de vin din Moldova să stopeze exportul vinului în Rusia, pentru a se clarifica cu pretenţiile înaintate de Serviciul Sanitar rus.


Sursa: UNIMEDIA

Un comentariu:

  1. IDIOTUL DE ONISCENKO SI-A DAT ARAMA PE FATA: DACA SE REFEREA DOAR LA "PUNEREA ORDINII" IN SECTORUL VINICOL, TREACA-MEARGA. DAR CE-L INTERESEAZA PE EL, INTR-UN ORGANISM SANITAR, ASA ZISELE "DECLARATII ISTERICE". AVEAU VREO LEGATURA ACELE DECLARATII CU VINUL?? IDIOTUL TOT IDIOT.

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro