luni, 19 iulie 2010

SIS va colabora cu Serviciul de Informatii Externe de la Bucuresti

Mihai-Razvan Ungureanu, directorul SIE, s-a aflat in perioada 15-17 iulie, la invitatia lui Gheorghe Mihai, directorul SIS, intr-o vizita de lucru la Chisinau, prilej cu care cele doua servicii de informatii au decis extinderea relatiilor de parteneriat.
Ungureanu si Mihai au convenit asupra realizarii unor actiuni comune pentru prevenirea migratiei ilegale, traficului de droguri si de fiinte umane, terorismului international si altor pericole transnationale. S-a accentuat necesitatea intensificarii schimbului de informatii pe probleme de interes comun.

In cadrul intrevederilor, directorii celor doua servicii de informatii au discutat aspecte ale cooperarii bilaterale in vederea asigurarii securitatii nationale a Republicii Moldova si Romaniei, starea si perspectiva interactiunii institutionale pentru diminuarea impactului negativ al amenintarilor transfrontaliere asupra stabilitatii regionale si climatului european de securitate, anunta Serviciul de Informatii si Securitate citat de Romanian Global News.

De asemenea, pe 16 iulie, Mihai-Razvan Ungureanu si Gheorghe Mihai au avut o intrevedere cu presedintele Republicii Moldova, Mihai Ghimpu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro