duminică, 18 iulie 2010

TOP 3 candidaturi ale PCRM pentru funcția de președinte al R. Moldova: Greceanîi, Neguță și Stratan - surse


Cine va fi candidatura PCRM pentru funcția de președinte al R. Moldova? Deși oficial încă nu există un răspuns din partea formațiunii comuniste, UNIMEDIA a obținut informații pe surse din interiorul Partidului Comuniștilor referitor la cele mai cotate candidaturi pentru funcția de șef al statului.

Poziția numărul 1 în acest top este ocupată de Zinaida Greceanîi, fost premier în perioada guvernării comuniste și candidatura oficială a PCRM pentru funcția de președinte al R. Moldova în anul 2009. Calculul PCRM este că Greceanîi este o personalitate cunoscută și, fiind susținută de PCRM, ar avea șanse de trecere în turul doi al prezidențialelor.

Poziția numărul 2 este ocupată de către Andrei Neguță, actualul ambasador al R. Moldova în Federația Rusă și unul dintre fondatorii PCRM. La 28 mai a fost înregistrat în calitate de contracandidat formal pentru Zinaida Greceanîi la funcția de președinte al țării.

Poziția numărul 3 o ocupă Andrei Stratan, fostul ministru de externe în perioada guvernării comuniste. Deși este agreat de către Voronin, Stratan este cunoscut opiniei publice ca un rival personal al lui Mark Tkaciuk. O eventuală nominalizare a lui Stratan pentru prezidențiale, ar putea avea ca urmare izolarea lui Tkaciuk în cadrul PCRM.

Amintim că, anterior, secretarul general al PCRM, Iurii Muntean, a declarat că partidul său ar avea patru candidaturi la funcția de șef al statului. Oficial, în cadrul PCRM nu a fost discutat acest subiect. Formațiunea comunistă intenționează să-și nominalizeze candidatura doar în cazul în care Referendumul de modificare a Constituției va avea succes.
Colaj foto: Unimedia
Sursa: UNIMEDIA

Un comentariu:

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro