vineri, 27 august 2010

Ghimpu: „AIE este viitorul Moldovei”; Voronin: „AIE nu mai are mult”

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu, dar şi liderul Alianţei „Moldova Noastră”, Serafim Urechean, consideră că Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) are datoria de a schimba lucrurile în bine şi de întări independenţa Republicii Moldova. Cei doi sunt de părere că AIE trebuie să existe şi după alegeri, pentru ca cetăţenii ţării să se mândrească de faptul că trăiesc într-un stat independent.

„Suntem conştienţi că nouă ne-a revenit datoria de a schimba lucrurile în Republica Moldova, să-i facem pe oameni să se mândrească cu această independenţă. Cred că împreună cu Cel de Sus vom realiza aceste deziderate. Să nu creadă unii care sunt mai puternici acum că totul este veşnic. AIE este viitorul politic al Republicii Moldova”, a declarat Ghimpu în cadrul manifestaţiilor prilejuite aniversării celor 19 ani de independenţă a Republicii Moldova.

La rândul său, Serafim Urechean a menţionat că poporul a reuşit să îndepărteze de la putere un regim care ne-a lipsit de credinţa în identitatea naţională şi valorile spirituale. „Independenţa nu trebuie să fie doar declarată, ci şi realizată. Noi cei din AIE am primit o şansă de la popor, o şansă care poate fi ultima. Trebuie să realizăm ceea ce ne-am propus, pentru că riscăm să vină să „apere independenţa”, cei care au contestat-o. Să nu lăsam Republica Moldova la cheremul forţelor antinaţionale”, a fost mesajul lui Urechean.

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu şi premierul Vlad Filat, au transmis şi ei mesaje de salut şi de felicitare în adresa moldovenilor, menţionând că 27 august este cea mai importantă sărbătoare pentru Republica Moldova.

Liderul Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, împreună cu alţi membri de partid, au depus şi ei flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. „Alianţele se formează şi se destramă, nu mai are mult nici AIE. Independenţa, în schimb, este o chestiune istorică. Şi în sfârşit avem posibilitatea să unim acel lanţ al vremii, care s-a întrerupt după Ştefan cel Mare, Bogdan Întemeietorul. Avem posibilitatea perfectă să construim un stat independent şi suveran”, a menţionat Voronin. sursa: Jurnal.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro