luni, 21 noiembrie 2011

Paranoia unui preşedinte: Vladimir Voronin vede numai spioni români şi trădători

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) este în derivă după ce, luna aceasta, a pierdut trei deputaţi. Liderul formaţiunii, fostul preşedinte Vladimir Voronin, susţine că în spatele dezertărilor se află premierul Vlad Filat, pe care îl acuză că este consiliat de agenţi ai serviciilor secrete din România şi SUA.

„Şaisprezece consilieri din România are Filat. Trei tovarăşi au titlul de colonel, iar unul dintre ei ne este cunoscut că e general chiar. Toţi fac parte din Serviciile Speciale româneşti. Mai există unul din SUA, plus cei neoficiali. Iată cine guvernează Moldova!”, a declarat Voronin, la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit Pro TV Chişinău.

„Întâlnire secretă” în Polonia

Deputaţii Igor Dodon, Zinaida Greceanâi și Veronica Abramciuc au anunţat, la începutul lunii, că părăsesc fracțiunea PCRM din Parlamentul Republcii Moldova.
„Chestia cu trădarea lor s-a început încă în toamna anului trecut. Prima întrevedere între Dodon și Filat a avut loc atunci în Krynica, Polonia. La acea masă ei s-au înțeles cum să meargă mai departe, au convenit asupra plecării grupului dat, dar și care sunt condițiile. Au urmat și alte îndrevederi, chiar și în ultimul timp, cu vizitele la Bruxelles și la Moscova”, a spus recent Voronin, citat de portalul Unimedia.

Când e bună România?

Vladimir Voronin nu a căutat în România numai vinovaţi, ci şi aliaţi. În 2004, când relaţiile sale cu regimul de la Moscova erau în impas, liderul comunist era interesat de consolidarea legăturilor cu România. „Moldova este pregătită să ridice la cel mai înalt nivel relațiile cu România.

„Sunt dispus să fac totul ca aceste relații să fie ridicate la cel mai inalt nivel. Noi deja facem câte ceva. În pofida acestui ping-pong ce ține de problemele lingvistice și istorice, relațiile noastre economice se dezvoltă foarte bine. Noi n-o să insistam până în pânzele albe asupra rezolvării acestor probleme în detrimentul altor aspecte. O să promovăm o politică de bună vecinătate foarte atrăgătoare, cu propuneri foarte serioase pentru prietenii noștri din România”, declara Voronin în noiembrie 2004, într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

Asta după ce afirmase, printre altele, că „Bucureștiul pune în pericol existența statului moldovenesc” şi că „autoritățile de la București fură mințile lucide, ademenindu-le cu burse de studii din ce in ce mai numeroase”.

Citiţi mai mult:  EVZ.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro