duminică, 3 mai 2015

Protest de amploare la Chisinau: 40.000 de oameni scandeaza "Jos Guvernul, jos Parlamentul!'

 


Mii de persoane s-au adunat duminica in centrul Chișinăului la un miting organizat de Platforma 'Demnitate și Adevăr' "împotriva guvernării si inacțiunilor instituțiilor de stat in continuarea parcursului european și devierea de la implementarea reformelor".

Potrivit organizatorilor, la miting s-au adunat peste 40.000 de persoane, venite din intreaga tara. Circulatia in centrul Chisinaului a fost restrictionata.

Protestatarii au scandat "Miliardul inapoi", "Demisia", "Jos Guvernul, Jos Parlamentul!", potrivit Unimedia.

Membrii platformei "Demnitate si Adevar" solicita demiterea mai multor funcționari publici, renuntarea imediata la atacurile antidemocratice asupra libertății presei si restituirea miliardului furat din cele trei banci - Banca de Economii, Banca Sociala și Unibank.



Platforma a mai organizat un protest la 5 aprilie, la care au participat mii de persoane si in cadrul căruia s-a adoptat o rezoluție cu mai multe revendicări, despre care protestatarii spun ca nu au fost îndeplinite de guvernanți.


"Mai mult decât atât, guvernarea a continuat șirul de crime împotriva propriului popor prin asumarea răspunderii pentru Legea Bugetului si politica bugetar-fiscala, încălcând Constituția Republicii Moldova, împovărând cetățenii cu impozite și taxe grele", mai spun reprezentanții platformei, potrivit Jurnal.md

Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro