joi, 28 ianuarie 2010

Romanii din Ucraina o vor sustine pe Timosenko in turul doi

Congresul romanilor din Ucraina a facut apel catre comunitatea romana sa o sustina, in cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Ucraina, din 7 februarie, pe premierul Iulia Timosenko.

"Ucraina se afla in fata unei alegeri istorice, de care va depinde dezvoltarea ei ulterioara ca stat democratic european cu posibilitati egale pentru toti membrii comunitatii ucrainene. Romanii Ucrainei detin o comoara unica, si anume o frumoasa cultura, traditii autentice, care au rezistat timp de secole, si o identitate europeana. Insa principala noastra realizare este posibilitatea libera a promovarii si pastrarii mostenii culturale a romanilor si aceasta este meritul echipei democratice a Iuliei Timosenko", se arata in rezolutia publicata pe site-ul www.tymoshenko.ua.

De asemenea, participantii la conferinta s-au aratat convinsi de faptul ca sustinand-o pe Iulia Timosenko la alegerile prezidentiale, ei sustin libertatea dezvoltarii comunitatilor nationale, reinvierea limbii romane, a literaturii, istoriei, culturii si a traditiilor comunitatii romane din Ucraina, dezvoltarea relatiilor prietenesti si de afaceri intre Ucraina si Romania, mai puncteaza rezolutia postata pe site-ul premierului ucrainean.

Rezolutia a fost adoptata de 300 de delegati din regiunile Cernauti, Transcarpatia, Odesa si alte regiuni din Ucraina, care au participat la Congresul romanilor din Ucraina desfasurat la Cernauti.

In plina campanie electorala din Ucraina, in decembrie, liderul Partidului Regiunilor, Viktor Ianukovici, considerat de orientare prorusa, isi asigurase sprijinul romanilor din Ucraina la turul intai al alegerilor prezidentiale prin semnarea unui acord care garanteaza mai multe drepturi pentru minoritatile de pe teritoriul ucrainean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro