luni, 10 mai 2010

Analistul Bogdan Țârdea: AIE trebuie să renunțe la proiectul său și să susțină PCRM

„Alianța pentru Integrare Europeană trebuie să renunțe la proiectul de modificare a articolului 78, cu privire la modul de alegere a șefului statului și să-l accepte pe cel propus de Partidul Comuniștilor”, a declarat analistul politic, Bogdan Țârdea, pentru Europa Liberă.

„Cred că AIE ar trebui să cedeze la proiectul său şi cred că doar în cazul în care AIE va opta pentru proiectul propus de opoziţie, se va putea ajunge la un consens”, susține Țârdea.

Potrivit analistului, AIE ar trebui să cedeze și din motivul disensiunilor între partidelor din Alianță. „În viziunea mea, Alianţa ar trebui să cedeze cu atât mai mult cu cât în interiorul Alianţei, de exemplu Partidul Liberal opta pentru varianta parlamentară, Alianța Moldova Noastră avea o poziţie nebuloasă vis-a-vis de proiectul unei republici parlamentare, iar Partidul Democrat era pentru republică parlamentară şi doar cu venirea lui Marian Lupu a început să opteze pentru alegerea directă a şefului statului”, susține Țârdea.

Analistul politic mai crede că Partidul Comuniștilor nu va ceda în niciun caz la proiectul său de modificare a articolului 78, pentru că nu are un candidat la președinție care ar avea șanse să fie ales de popor. „PCRM nu va renunţa şi e clar de ce. Comuniștii nu au acum un candidat cu rating-ul necesar pentru a câştiga scrutinul electoral direct. De aceea PCRM-ul se va axa pe proiectul său de alegere a preşedintelui ţării de către Parlament”, spune analistul.

Bogdan Țârdea mai crede că în situația creată, coaliția de la guvernare, pe lângă faptul că este responsabilă de realizările politice şi economice, are și rolul de a asigura un consens naţional. sursa: jurnal.md

4 comentarii:

  1. tardea - prostanac obisnuit ! adica PCRM deoarece nu are un candidat la preZident trebuie sa se joace de-a tara parlamento-prezico-voroninsta. Ian la prasit, oi cu paie in cap.

    RăspundețiȘtergere
  2. si pentru ca nu are candidat, ar trebui sa sprijinim PCRM-ul?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai tardea e comunist, de ce se ambaleaza atata?

    RăspundețiȘtergere
  4. se presupune ca analisii ar fi independenti, nu?!

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro