marți, 31 august 2010

Încă o zi a Limbii Române fără TVR1

Celebrarea sărbătorii „Limba Noastră cea Română”, an de an, reprezintă curajul de a sfida un imperiu, de a redobandi identitatea, mândria națională și de a da limbii noastre statutul ei natural de limba de stat.

Acum solicităm să ni se dea înapoi TVR 1, furat peste noapte de către Vlad Plahotniuc, susținut de prietenul său Marian Ilici Lupu, și în strânsă colaborare cu unii membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului. În loc de „Tele-enciclopedie”, „Surprize!Surprize!” și Jurnalul îndrăgit de toti, privim filme traduse în limba rusă, publicitate și promo-uri la Prime, tot în rusă.

La solicitarea însă de a întoarce frecvența, conducerea țării dă din umeri – „dosarul este la CEDO”. Păi, dragii noștri conducători, CEDO ne obligă să achităm daunele de 500 de mii de euro pentru încălcarea brutală a contractului către partea română, dar CEDO nu poate obliga Republica Moldova să repare injustiția – întoarcerea frecvenței trebuie să fie decizia guvernanților noștri. Ce avem acum?

Avem de plătit daune de 500 de mii de euro din buzunarul fiecăruia dintre noi, iar Plahotniuc se bucură în continuare de frecvența acaparată. Astfel, reiese că i-am cumpărat lui Plahotniuc un canal de televiziune cu doar 500 de mii de euro. Dar la ce moralitate ne putem aștepta de la persoană care minte prin intermediul propriului post de televiziune cât de instruit este, ca la câteva zile distanță să aflăm că diplomele sale nu există.

Relevantă este în context declarația politicianului Sergiu Mocanu, care a spus recent că cel care ne-a privat de TVR 1 vorbește în limba rusă cu familia sa, iar fiul său învață la liceul „A.S. Pușkin” - „lui Plahotniuc TVR-ul nu-i trebuie...”. sursa: jurnal.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro