sâmbătă, 4 septembrie 2010

Opinii: Caracatiţa comunisto-mafiotă în Moldova?...După cum se știe, cu câteva săptămâni în urmă, Sergiu Mocanu, fostul consilier al ex-președintelui Voronin a venit cu niște dezvăluiri șocante despre omul de afaceri Vladimir Plohotniuc care, susține el, este capul mafiei din Moldova – figura creata de Voronin în timpul “neocomunismului” moldav.

A venit cu probe și martori, care susțin ca un sir întreg de omeni de afaceri din Moldova au fost în mod abuziv deposedați de bunuri, intimidați și șantajați de caracatița- mafiotă a lui Plohotniuc și încă un sir întreg de acuzații grave cum ar fi implicarea lui M. Lupu un aceasta schema si mute altele.
Mulți dintre ei “hăituiți” de sistemul judiciar, servil aceluiași Plohotniuc, la care în neștiința lor au apelat încercând sa-și găsească dreptate, disperați au plecat peste hotare…

Mocanu își exprimase speranța, ca actuala conducere și anume AIE, va reacționa (cum ar fi fost și de așteptat) la aceste acuzații grave, care presupun ca Plohotniuc ar avea “tentacule” adânc implantate în toate structurile tarii pana la cele mai înalte niveluri.
Toate aceste declarații și dezvăluiri au stârnit discuții aprinse în media, și în rândul cetățenilor care răsuflaseră ușurați prea devreme (se vede) după trecerea comuniștilor în opoziție.
Dar și derutare, dezamăgire, mai ales ca atât martorilor, cât și lui Mocanu, îndată după toate acestea li s-au deschis dosare penale, “fabricate”, susțin ei, pentru ai face sa renunțe la declarațiile lor…

Mocanu susține ca ar reprezenta un grup de inițiativă care dorește sa salveze Moldova de mafie. – Aproape erou național, dacă toate aceste dezvăluiri nu ar genera mai multe întrebări decât răspunsuri și n-ar deruta și controversa și mai mult.
Dacă tot ce spune el (sau măcar o parte) e adevărat- atunci e foarte grav, groaznic chiar.

Unii analiști politici au presupus ca acesta-i un serviciu adus (cui?- comuniștilor?!!) în preajma campaniei electorale.
Se aud și voci care spun ca-i în fașă o noua revoluție în Republica Moldova…

Cu câteva săptămâni în urma aveam și eu concluzii la acest val de “fierbături politice” și încrederea ca lucrurile sunt sortite a fi clarificate în scurt timp – fie aceste dezvăluiri sunt adevărate, fie-nu.
Dar situația devine tot mai incerta… Iar întrebările asa și au rămas în aer fără niciun răspuns, liderii AIE întârzie sa-și exprime clar atitudinea în acest context, fapt ce derutează și mai mult, dezamăgește, irita chiar…lăsând în picioare ideea, ca Moldova întradevăr este dominata de o caracatiță comunisto-mafiotă, care a subjugat toata infrastructura tarii… “fierbaturile” continua…
și toate astea în ajun de referendum…

Un lucru este clar și de netăgăduit (indiferent dacă Mocanu face jocul cuiva, cum susțin alții) – în Moldova exista mafie și una foarte “dezvoltata”.

...incert, trist, derutant...

... dar nu vreau sa cred ca totul va ramane in aceasta mocirla… vreau sa cred ca vom face alegerea corecta si ne vom ridica...

Articol trimis de: Altcersenin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro