joi, 22 septembrie 2011

Sedinta comuna de guvern Romania - Republica Moldova, in noiembrie

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, s-a intalnit joi la Bucuresti cu omologul sau roman, Emil Boc, dar si cu presedintele Traian Basescu.
In cadrul intalnirii cu seful statului, prim-ministrul Filat a evidentiat importanta traseului european pentru tara sa si rolul Romaniei in acest proces. La randul sau, seful statului roman a reiterat angajamentul Bucurestiului de sustinere a parcursului european al Republicii Moldova si a eforturilor sale de reforma interna.

De asemenea, in cadrul intalnirii avute la Palatul Victoria cu premierul roman Emil Boc au fost abordate aspecte privind cooperarea bilaterala si s-a convenit asupra organizarii unei sedinte comune a celor doua guverne, in luna noiembrie a acestui an, se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

"Aceasta sedinta comuna a Guvernelor Romaniei si Republicii Moldova va fi un bun prilej pentru evaluarea proiectelor aflate in derulare si pentru demararea altora noi", a declarat premierul Emil Boc.

Seful Executivului roman l-a felicitat pe omologul sau, Vlad Filat, pentru "mentinerea traiectoriei europene a Republicii Moldova".

"Tarile noastre au un viitor comun in Uniunea Europeana, iar din acest punct de vedere aveti si veti avea intotdeauna sustinerea deplina si neconditionata a Romaniei pentru acest parcurs european", a subliniat premierul Emil Boc.

La randul sau, premierul Vlad Filat a multumit autoritatilor romane pentru "ajutorul neconditionat si sincer pe care l-au acordat Republicii Moldova, pe parcursul timpului".

In cadrul intrevederii, cei doi prim-ministri au trecut in revista proiectele comune in domeniile politic si energetic, precum si stadiul de implementare al Acordului privind programul de asistenta tehnica si financiara in baza unui ajutor financiar nerambursabil in valoare de 100 milioane de euro acordat de Romania Republicii Moldova.

Intrevederea premierului Emil Boc cu omologul sau moldovean a avut loc in contextul deschiderii cursurilor Universitatii de vara organizata de Reteaua European Ideas Network a Grupului Partidului Popular European.

Din delegatia romana au mai facut parte ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, secretarii de stat Stefania Ferencz, directorul de cabinet al primului-ministru, Bogdan Aurescu, Ministerul Afacerilor Externe, Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului, Eugen Tomac, seful Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni si senatorul PDL, Viorel Badea.

Din delegatia Republicii Moldova au mai facut parte viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Iurie Leanca, Ambasadorul Republicii Moldova in Romania, Iurie Renita.
Sursa: Ziare.com

2 comentarii:

  1. Sedintele comune sa se generalizeze, toate sa se tina impreuna.

    RăspundețiȘtergere
  2. sa vedeti ca va fi o noua amanare. filat isi face imagine pe increderea cetatenilor. el n-are nevoie de aceasta sedinta lui ii trebuie voturile oamenilor.

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro